Празник в село Горно АблановоДнес село Горно Абланово отбеляза своя празник под надслов

...
Празник в село Горно АблановоДнес село Горно Абланово отбеляза своя празник под надслов
Коментари Харесай

Фолклорна китка за Игнат Канев

Празник в село Горно Абланово

Днес село Горно Абланово означи своя празник под надпис “Фолклорна китка за Игнат Канев ”. По традиция събитието се организираше на 6 октомври, когато е рожденият ден на починалия към този момент предприемач от Канада, който до края на живота си не не помни родното си място и постоянно идваше да го посети.

Сега обаче бе употребен съботният почивен ден, с цел да се съберат жителите и гостите на селото и да се порадват на осъществяванията на фолклорни сформира и самостоятелни реализатори. Специален посетител бе артистът Райко Кирилов, на чиито песни се извиха и кръшни хора.

Поздравления за празника насочиха кметът на община Борово Валентин Панайотов и регионалният координатор на ГЕРБ Георги Кръстев.

„ Големият българин Игнат Канев е роден точно тук и от него можем да се учим, че с цел да си огромен човек, е нужно освен да печелиш, само че и да даваш безкористно от себе си на общността, на района, на Родината си. С обичайни песни, хора и игри фолклорните сформира от региона и домакините демонстрираха, че българският дух и обичаи са още живи! “, показа Георги Кръстев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР